Genial nyhet for å bruke opp fruktrestene

Det kommer stadig nyheter fra produsentene som enten inneholder eller skal inspirere til kreativ bruk av overskudd av frukt eller grønnsaker. Siste tilskudd på stammen er "Restekake" fra Åmli som er en norsk produsent av ferdige røremikser. Merking av emballasjen er gjort i samarbeid med Matvett og både "Best før – ofte god etter" og "Se, lukt, smak" har fått ærefull plass på pakningen.

Frukt og grønnsaker er en av de varegruppene som det kastes mest av i hele verdikjeden, det gjelder også for husholdningene. Heldigvis er det en varegruppe det er enkelt å redusere ved å inkludere det som finnes av overskuddsfrukt eller grønt i smoothier, supper, omeletter, kaker eller lign.

Viktig samarbeid bak innovasjonen

Åmli har fokus på å gjøre hverdagen litt lettere for folk flest og har sammen med Jensen og Co forsterket sitt bærekraft- og matsvinnarbeid. Åmli er representert i det norske dagligvaremarkedet med serveringsklare pannekaker, grove pannekaker med havre, proteinpannekaker, vafler, sveler og omeletter. Åmli Restekake er deres nyeste lansering og finnes allerede hos Coop Mega og Obs.

″Vi er stolte over samarbeidet med Åmli og spesielt utviklingen av "Restekake" som både er en rask måte å lage kake på og som gjør det enkelt for forbrukerne å bli kvitt alle typer rester av frukt fra kjøkkenbenken eller fra kjøleskapet. Både produktet og emballasjen er et godt eksempel på innovasjon som både utvider kategorien og som bidra med å løse en utfordring som matsvinn er.″

Marit Five, Kategorigruppesjef Jensen og Co

Matvett heier

Jensen og Co har inngått avtale med Matvett og bidrar blant annet med et frivillig vederlag til matsvinnarbeidet. Åmli Restekake og dens pakningsdesign, er et av prosjektene Matvett har bidratt inn på. Det er viktig å heie frem slike innovasjoner og vi håper flere produsenter lar seg inspirere av både produktideen og informasjonen på pakningen for fremtidige nyheter. Ta gjerne kontakt med oss i Matvett! Se bilde av etiketten på pakningens bakside nedenfor.