Nesten suppe på en spiker

Nesten alt kan forvandles til en god suppe - enten du har en fløte- eller sausskvett, en klatt potetmos eller kjøtt, fisk og grønnsaksrester til overs.

Foto: matprat.no

Ingredienser

En klatt potetmos

En løk eller purre

Noen dl buljong eller kraft

Litt fløte eller melk

Ønsket tilbehør fra kjøleskapet av kjøtt, fisk, grønnsaker, ost osv.

  • God kraft i fryseren gir nok de beste suppene, men det holder at du for eksempel har en klatt potetmos fra i går. Et utmerket utgangspunkt for en kremet potetsuppe.
  • Fres litt løk- eller purrebiter i olje og tilsett buljong og en skvett fløte eller melk.
  • Rør inn mosen og spe til ønsket suppekonsistens.
  • Smak til med ditt favorittkrydder og server suppen med tilbehør som stekte bacon- eller kyllingbiter, finkuttede grønnsaker, strimlet laks, reker, sopp, revet ost og soltørkede tomater.
  • Bare fantasien og kjøleskapets innhold setter grenser for hva du kan ha oppi.
  • La hver og en velge hvordan suppe deres skal smake.
Du finner flere supper blant oppskriftene på matvett.no.