Potet i ny drakt

Vi kaster mye kokte poteter i Norge. Hvorfor det? Poteter som er en så allsidig råvare og som kan være basis i mange deilige retter og bakverk. Hva med å lage potetmuffins av potetrestene dine i dag – her får du dem i en søt variant.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

Til 16 (store) muffins

  • 150 g smør (romtemperert)
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 3 ss lys sirup
  • 1 dl malte mandler
  • 250 g mel
  • 3 ts bakepulver
  • 200 g kokte poteter
  • 2 ts sponge cake stabilizer
  • 2 dl melk
  • Har du ikke potetrester, bør du koke og avkjøle potetene før du begynner.
  • Mos dem sammen med 1 dl av melken.
  • I tillegg er det lurt å male mandlene før du begynner. Jeg bruker stavmikseren til dette.
  • Visp smør, sukker og vaniljesukker hvitt.
  • Ha deretter i ett og ett egg og visp godt.
  • Ha i sirupen, så det tørre og resten av melken før du har oppi de moste potetene.
  • Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Restematoppskriften er fra idefull.no.