Få med de ansatte på dugnaden

BAMA er med i KuttMatsvinn2020 og skal blant annet redusere matsvinnet i personalrestauranten. Det er viktig å ha med de ansatte på laget for forståelsen av hvilke tiltak som må gjennomføres for å nå målet.

​Beskrivelse av tiltak

  • Nullpunktmåling av maten som ble kastet fra tallerkenene før tiltak
  • Informasjon om KuttMatsvinn2020 og BAMA sitt viktigste miljømål som er redusert matsvinn i hele verdikjeden
  • Konkurranse om gode svinnreduserende forslag ga positiv tilnærming til temaet
  • Matavfallet fra lunsjtallerkenene ble samlet i gjennomsiktig pose for å kunne se og profilere hvor mye som ble kastet hver dag
  • Fokus på hvordan alle kan bidra, både hjemme og på jobb i kommunikasjonen
  • En fra ledelsen gikk rundt i banandrakt og utfordret folk på en humoristisk måte til å delta i konkurransen og spise opp maten sin

Erfaringer/effekt av tiltak

  • 60 ansatte deltok i konkurransen og adm.dir. delte ut premier i Personalrestauranten. Han informerte om at selskapet har tilsluttet seg "Bransjeavtalen om redusert matsvinn" og hvordan alle kan bidra
  • Maten som ble kastet fra tallerkenene ble redusert med 38 prosent sammenlignet med tilsvarende måling noen uker tidligere