Matvett på Østlandske Storhusholdningsmesse 2025
Østlandske Storhusholdningsmesse, som arrangeres i Vikingskipet på Hamar 15. og 16. oktober, setter matsvinn høyt på dagsorden og Matvett er til stede begge messedagene for å gi bransjen konkrete verktøy, inspirasjon og kunnskap. Den nye matsvinnloven ble vedtatt våren 2025, og innebærer at både private og offentlige aktører må ha systemer på plass for å registrere og redusere matsvinn. Matvett stiller med faglig program og inviterer til panelsamtaler for å hjelpe aktører i serveringsbransjen med å møte kravene.

Program – Private virksomheter (onsdag 15. oktober)
Tema: Hvordan forberede seg på matsvinnloven?
13:00–13:05 | Velkommen og introduksjon
- Kort om Matvett og KuttMatsvinn Servering
- Status i serveringsbransjen
13:05–13:10 | Matvett sitt materiell i praksis
- Nøkkelverktøy: Måleverktøy, verktøykasse, e-læring, beste praksis
13:10–13:30 | Sofasamtale
- Tema: Hvordan forberede seg på matsvinnloven?
- Deltakere: Hotell-/restaurant, grossist og Matsentralen
- Fokus: Erfaringer og råd fra bransjen
Program – Offentlige virksomheter (torsdag 16. oktober)
Tema: Hvordan forberede seg på matsvinnloven?
12:00–12:05 | Velkommen og introduksjon
- Kort om Matvett og KuttMatsvinn Omsorg
12:05–12:15 | Matvett sitt materiell for offentlig sektor
- Praktiske pakker for kantiner og institusjoner
12:15–12:30 | Sofasamtale
- Tema: Hvordan forberede seg på matsvinnloven?
- Deltakere: kantine/institusjon, grossist og Matsentralen
- Fokus: Innkjøp, krav og samarbeid
Matvett på stand
I tillegg til det faglige programmet finner du Matvett ved inngangen begge messedagene, sammen med Matsentralen Innlandet og NHO Reiseliv. Her kan du lære mer om hvordan din virksomhet kan kutte matsvinn, prøve «KuttMatsvinn-kalkulatoren» og få inspirasjon til tiltak som virker.
Vi håper å se deg på Østlandske Storhusholdningsmesse – sammen tar vi grepene som gjør bransjen bedre rustet til å møte matsvinnloven!