Advokatfirma som redder maten

Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. En effektiv måte å kutte matsvinn i bedrifter og bevisstgjøre de ansatte som privatpersoner, er å gjennomføre matredderkurs. Dette gjelder ikke bare for matbransjen, men i alle bedrifter som serverer mat. Advokatfirmaet Thommessen har i høst arrangert kurs i matredding for sine ansatte i Bergen, Stavanger og Oslo med bistand fra Mette Nygård Havre fra @spisoppmaten.

Thommessen Zero

Thommessen har et eget utvalg eller ansattgruppe som de kaller «Thommessen Zero». Utvalget har en målsetning om at virksomheten skal forbedre sin egen miljøprestasjon og være en drivkraft innen bærekraft i advokatbransjen. I praksis jobber de med å oppnå disse målsetningene ved at de jobber systematisk og aktivt for å redusere firmaets samlede klimaavtrykk. De tillegger også miljøhensyn betydelig vekt ved innkjøp av varer og tjenester, og er opptatt av å sikre høy miljøbevissthet og -kompetanse i hele firmaet. I 2023 har de hatt fokus på bærekraftig mat og matredding.

″I Thommessen er vi svært opptatt av bærekraft og miljø, og vi ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid. Hver dag bruker vi aktivt vår ekspertise innen bærekraft og klimarisiko i vår juridiske rådgivning og hvordan vi drifter vårt eget firma. Vi har et mål om å redusere eget klimautslipp og annen miljøbelastning og være et klimanøytralt firma. Ansatte og sentrale samarbeidspartnere skal kjenne til vårt fokus på bærekraft og miljø.″

Espen Breiteig, advokatfullmektig

Praktisk opplæring

Mette Nygård Havre driver folkebevegelsen @spisoppmaten og holder kurs om matredding både på skoler og hos bedrifter. Hun likte godt at Thommessen ønsket å gjennomføre praktisk opplæring for å lære mer om matsvinn på sine lokasjoner.

″Før kursene var jeg i matbutikker og kjøpte mat som var priset ned pga. dato eller utseende. Noen steder fikk jeg mat som butikken ikke kunne selge. Maten tok jeg med til Thommessens lokasjoner. Det var like spennende hver gang. Hvilken mat ville jeg få tak i og hva kunne vi lage av råvarene? Og ville de ansatte synes det var kjekt å jobbe sammen på kjøkkenet? Jeg var raskt imponert over gjengen i Thommessen som tok alle utfordringene på strak arm.″

Mette Nygård Havre, Grønne Verdier og Spisoppmaten

Deilige smørbrød av overskuddsmat

Thommessen holder til på lokasjoner der kantinene daglig har vegetaralternativer til lunsj og middag. Overskuddsmat fra lunsjen brukes til å lage smørbrød som er tilgjengelige for de ansatte utover ettermiddagen. Etter student- og klientarrangementer oppfordrer de deltakerne til å ta med seg overskuddsmat hjem, og det som blir til overs settes frem til deres ansatte. Større mengder overskuddsmat blir donert til selvhjelpsorganisasjoner som Fattighuset og andre lignende organisasjoner.

Er din bedrift interessert i foredrag og matredderkurs med Mette Nygård Havre fra @spisoppmaten? Ta kontakt med Mette her: mettenygardhavre@gmail.com Mobil: 971 87 873