Sjekk temperaturen i kjøleskapet ditt

Visste du at temperaturen i kjøleskapet ditt skal være maks 4 grader? Og vet du hvor mange grader du selv har? Forskning viser at maten holder seg fersk mye lenger hvis vi har riktig temperatur.

29. september er "Den internasjonale dagen mot matsvinn" og vi oppfordrer alle til å sjekke temperaturen i kjøleskapet sitt. Det kan du gjøre ved å sette et termometer i et halvfullt glass med vann midt i kjøleskapet. Er det mer enn fire grader bør du skru ned temperaturen. Vet du ikke hvordan? Sjekk bruksanvisningen din eller søk på nettet.

Tips til å ta vare på maten i kjøleskapet

  • Ha kontroll på temperaturen i kjøleskapet – bruk termometer for å sjekke at temperaturen ikke er høyere enn fire grader.
  • Ikke sett varm mat i kjøleskapet, det øker temperaturen. Sørg for rask nedkjøling, sett gryten i vannbad før du pakker bort restene.
  • Pakk inn matrester i tette bokser som du merker med hva de skal brukes til.
  • Med god orden i kjøleskapet får du bedre oversikt. Riktig plassering øker holdbarheten. Lær mer med Matvetts kjøleskapskart.
  • Bruk sansene dine: se, lukt, smak – kanskje er det ikke nødvendig å kaste likevel. Tips til hva du kan bruke matvarene til finner du i Matvetts brukopp-leksikon.