Spill deg til matvett-ekspert

Har du lyst til å lære mer om hvordan du tar bedre vare på maten på en leken og inspirerende måte? Matvett har utviklet et lærerikt mobilspill for folk i nesten alle aldre, og som tar for seg hvordan du kan planlegge innkjøp, oppbevare, tilberede og bruke opp maten på en måte som gir lite matsvinn.

Husholdningene står for ca. halvparten av det kartlagte matsvinnet i Norge og det må vi får gjort noe med. Maten blir stadig dyrere og det er en belastning for miljøet at vi kaster store mengder mat som fint kan spises. Det er mye penger å spare på å ta bedre vare på maten.

Vi vet at mange synes det er vanskelig å planlegge riktig mengde mat og ta vare på restene i en travel hverdag. Kunnskap om holdbarhet og riktig oppbevaring er også en utfordring.

Hvordan laste ned og bruke KuttMatsvinn-spillet

Matvett har utviklet et engasjerende og lærerikt mobilspill for å øke kunnskapen og oppfordre til handling. Spillet er tilgjengelig for nedlasting gjennom appen "Attensi skills", som finnes i appbutikken ved å søke etter navnet eller ved å skanne en QR-kode (se lenger ned i saken).

For å begynne å spille, må brukerne registrere seg med navn og mobilnummer og deretter skrive inn en tilsendt kode. Når du er pålogget, kan du begynne å utforske de fire modulene som er tilgjengelige:

  • Hva kan du gjøre
  • Planlegge og handle
  • Oppbevaring og holdbarhet
  • Tilberede og bruk opp

Spillet er interaktivt og vi håper du spiller deg til økt forståelse og bevissthet samt får tips til konkret handling. Utfordre gjerne andre du kjenner også og konkurrer om å få navnet deres på ledertavlen!

Så last ned appen "Attensi skills" i dag, skriv inn "Matvett Forbruker" og spill deg til matvett-ekspert!