Varm potetsalat med vårgrønnsaker

Poteter og grønnsaker stekt i ovnen får en sødme og smak som hele familien liker. Og det beste er at du kan bruke det du har av grønt i kjøleskapet. Bare pass på steketiden, så alle grønnsakene beholder sprøheten.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 500 g små poteter eller store
  • 1 pk. sukkererter eller grønn asparges
  • 1 pk. små tomater eller 4 store
  • 2 vårløk
  • 1 dl babyspinat
  • 1 sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss frisk oregano eller andre urter
  • smør
  • salt og pepper
  • pinjekjerner hvis du har

Denne salaten kan du servere alene eller til stekt/grillet fisk, kjøtt og kylling eller til spekemat. Ingredienslisten er bare et forslag. Chili, paprika, avocado osv. setter også kjempe god smak på salaten.

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Bland sammen urter og olivenolje og vend potetene i denne oljen før du har dem i en ildfast form.
  • Bruker du store poteter kan du dele dem i to.
  • Ha på salt og pepper.
  • La potetene steke i 25 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene.
  • Del tomatene i to eller fire og sitronen i båter, vask spinaten og finhakk løken og la alt steke i 10 minutter til.
  • Press gjerne litt av sitronen og noen dråper honning over grønnsakene før servering.
  • Salte og pepre etter behov og strø over ristede pinjekjerner.
  • Pynt gjerne med noen urter.