Ovnsbakte grønnsaker

Restemat kan være så mangt. Ofte ligger det endel gode, men litt slitne vintergrønnsaker igjen i kjøleskapet, og da lager jeg gjerne disse til i en langpanne i ovnen. Barna mener at dette er en rett nok i seg selv, og hele familien får i seg mer sunt og grønt enn vanlig.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

Til 4 personer

  • 5-6 poteter
  • 1-2 paprikaer
  • 3 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • ½ purre
  • 1 rødløk
  • ½ kålhode
  • 1 persillerot
  • Noen aspargestopper
  • Noen sukkererter
  • Ketjap manis
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Friske urter

Ingrediensene er satt opp ut fra det jeg hadde i kjøleskapet, men de fleste grønnsaker funker i denne retten. Har du kokte grønnsaker til overs, kutter du disse i biter og har de i langpannen mot slutten av steketiden.

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skrell og kutt grønnsakene i biter/staver og ha dem i en langpanne.
  • Hell over godt med olivenolje, ketjap manis og salt og pepper, og rør dette godt inn i grønnsakene.
  • Stekes i ovnen i ca. en halvtime, rør om underveis.
  • Klipp over litt urter før servering, og spis enten alene eller sammen med fiskekaker, ørret, kylling eller koteletter.
  • En god dipp av yoghurt og gresk dipmiks er også godt til.