Kald eller varm Potetsuppe

Husk å bruk opp alle restene før du reiser på ferie. I denne kan du bruke opp de fleste. Kald eller varm, til lunsj eller til aftens – denne suppen funker til så å si alt. Med sin milde, snille smak kan den være brobrygger for utrolig mange forskjellige typer ingredienser, urter og krydder.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

Til 2 personer

  • 1/4 kg kokte poteter/2–3 stk. (helst uten skall)
  • 1 purre (gul løk eller vårløk kan også gjøre susen her)
  • 1 dl melk
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 4 ss smør (+ litt mer til steking)
  • salt & pepper
  • vann
  • Smelt litt smør i en stekepanne og fres purren/løken til den er myk og gyllen.
  • Mos de kokte potetene til en stappe.
  • Tilsett melk, smør og stekt løk/purre og varm opp i en gryte mens du rører så alt blander seg.
  • Når smøret har smeltet, har du stappen over i en blender/food prosessor.
  • Tilsett litt vann og kjør til en jevn masse.
  • Spe med vann til du får den suppekonsistensen du ønsker.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Kok opp og server!

Serveringsmåter:
Du kan servere denne suppen på utallige måter, og med all verdens tilbehør. Her er noen eksempler:

  • varm potetsuppe med sprøstekte baconbiter og rømme
  • potetsuppe med karri og kyllingrester
  • ostegratinert potetsuppe med brødkrutonger
  • kald potetsuppe (server i glass - herlig tilbehør til varm grillmat)
  • potetsuppe på termos – bedre turmat skal du lete lenge etter

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka"!