Jambalaya

Dette er en perfekt måte å bruke restemat på. Jambalaya er en kreolsk risrett med røtter fra både fransk og spansk kjøkken som oppsto i Karibien, og var spanjolenes forsøk på å gjenskape en paella i sitt nye hjemland. En typisk rett der alt er lov og alle har sin variant.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 2 kyllingbryst
  • 12-16 store reker
  • Chorizo eller annen pølse
  • Ris til 4
  • Stangselleri
  • Paprika i ulike farger som smak og utseende
  • 5-6 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 l kyllingkraft
  • hakkete tomater
  • hickory kryddermiks
  • jambalaya kryddermiks
  • Tilbehør:
  • Yoghurt med mynte
  • Koriander
  • Persille
  • Nachos
  • Lime
  • Varm olje i en stekepanne med høye kanter og stek kylling i biter noen minutter før du tilsetter sjalottløk i båter og hakket hvitløk. Surr til løken er blank.
  • Ha i risen og kraften og la det småkoke/trekke i 10-15 min til risen nesten er mør.
  • Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter.
  • Tilsett tomatene i gryten sammen med kuttede grønnsaker og la det trekke i noen minutter til.
  • Ha i rekene og biter av ferdigstekt pølse det siste minutter så det blir gjennomvarmt.
  • Smak til med  salt og pepper og dryss over persille og koriander før servering.
  • Skvis en limebåt over hver porsjon.
  • Serveres med matyoghurt tilsatt mynteblader og nachochips.