Fylte restetomater

Fylte restetomater er veldig godt og en fin måte å bruke opp restene av ris og kokte grønnsaker på. Alene er dette et bra aftensmåltid, med kjøtt eller fisk er fylte tomater et godt middagsalternativ. Husk å la dem stå noen minutter og hvile seg før du spiser dem. Tomater er veldig varme når de kommer ut av ovnen.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 4 bifftomater
  • 150 g rester av kokt ris
  • 100 g rester av kokte grønnsaker, finkuttet (f.eks. brokkoli, gulrot, squash)
  • 3 ss pesto saus
  • salt og pepper
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Kutt av toppen av tomatene, ikke kast dem.
  • Grav ut tomatkjøtt og frø med en teskje, dette sparer du også på, og la en cm med kjøtt være igjen langs kantene.
  • Bland sammen ris, grønnsaker, tomatkjøtt og pesto. Krydre etter smak og ha alt oppi i de uthulte tomatene.
  • Sett på lokkene og ha tomatene i en smurt ildfast form.
  • Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.
  • Du kan også lage fylte paprika med samme innhold.
  • Har du en osteskalk på lur, er det godt med litt revet ost under topplokket.